Description

Mardin Kapı Şen Olur Ley Ley Ley Ley Ley Ley…

 

Daha önce hiçbir turda kendini bir anda sokakta dansederken buldun mu mesela? Ya da tarihi bir yapının, asırlık bir sarayın, yer altında bir geçidin, belki de bir sarnıcın içinde durup bir anda dansettin mi? Güzel bir bahçe gördüğünde ya da harika bir manzara anında doyasıya tadını çıkartırken Zumba ile de tanıştın mı? Bu turda ve Çok Gezen Balık ile gezdiğin tüm turlarda buna hazırlıklı ol. Bir anda haydi dans ediyoruz diyebilir, seni hareketlendirebilir, tabi ki yalnızca gönüllü katılımcılar ileJ

 

Tarih, doğa, mimari, yemek ve dinler… Yukarı Mezopotamya bölgesinin masal diyarıdır Mardin, Midyat ve Hasankeyf… Ezan ve çan seslerinin birbirine karıştığı, minare ve çan kulesi siluetinin ardı adına sıralandığı daracık sokaklarında, muhteşem taş işçiliğinin en güzel örnekleri arasında dolaşırken taşın taş olmaktan gurur duyduğuna şahit olursunuz. Medeniyetler beşiği Mezopotamya’da farklı dil ve dinden insanın yüzyıllarca yaşadığı bir coğrafya… Daracık sokakları yüzyılların tanığı olan bu masalsı şehir, en başta tarihi olmak üzere, mimarisi, kültürel yapısı ve sosyal dokusu ile tam anlamıyla bir dünya kenti…

Şehir merkezine 65 km uzaklıktaki Midyat; karmaşık bir şekilde oyulmuş duvarları, dar sokakları, devasa avlulara ağılan ağır kapılara sahip evleri, davetkar görüntüsü, panoramik manzaraları, otantik atmosferi ve gümüşçülerin arkasına gizlenmiş tarihi evleri ile Mardin’de tarihi bir seyahat noktasıdır.

Midyat, Türkiye’nin popüler turizm destinasyonları kadar popüler olmasa da, son yıllarda kültür ve din turizmi açısından giderek daha fazla ziyaretçinin ilgisini çekmektedir. Arap esintileri taşıyan mimarisi ile dikkat çeken Midyat, eski Süryani mirasını keşfetmek için de harika bir fırsattır.

Mardin’den arabayla bir saat sürüş mesafesindeki Midyat’ın büyüleyici ve rustik atmosferini daha yakından deneyimlemek için görülmesi gereken tarihi yerler arasında; Midyat Kent Müzesi, Midyat Konuk Evi, Kültür Evi, tarihi Midyat evleri, Meryem Ana Kilisesi, pek çok Süryani manastırı, Tur Abdin bölgesi, Cevat Paşa Cami, İzozoel Kilisesi, Midyat Zaz Köyü, Midyat Mağaraları, Deyrulzafaran Manastırı ve pek çok kilise yer almaktadır.

2 Gece 3 Gün sürecek olan turumuz son bahar aylarında gerçekleşecektir.

 

Be the first to review “Mardin Midyat Turu”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir